In de eerste aflevering van SPRK praatten we met schrijfster Nele Reymen en muzikant en songwriter Admiral Freebee over beginnen met je creatieve project. Een van Neles inspiratiebronnen is de film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’. Ze heeft de film al zo vaak gezien dat ze er zelfs niet naar moet kijken, eraan denken volstaat.

“Gewoon al denken aan die film brengt me in een bepaalde state of mind die goed is om te schrijven.”

Nele: “Die film gaat over liefde, menselijkheid, gevoel, emotie,… Dat zijn allemaal zaken waar ik ook over schrijf.” In deze Amerikaanse romantische sciencefictioncultfilm uit 2004 laat die liefde zich wel van haar smerigste kant zien wanneer Clementine haar ex-lief Joel gewoon uit haar geheugen laat wissen.

“Gewoon al denken aan die film brengt me in een bepaalde state of mind waarbij ik gemakkelijk kan nadenken over hoe tragisch de liefde soms kan zijn. En los van de emoties zit de film ook vol mooie beelden.” Voor dat laatste zouden we toch aanraden om de film te bekijken en en niet enkel aan te denken. Bedankt voor de tip, Nele!