SPRK’s boekentip #2: Create Meaningful Stuff – Peter Van Riet & Johan van Mol

SPRK’s boekentip van deze week komt uit de pen van een van de gasten uit onze podcast. In aflevering twee praatte ontwerper Peter Van Riet al over het maken van ‘meaningful stuff’. Hij vindt dat zelfs zo belangrijk dat hij er samen met zijn collega Johan van Mol een boek over schreef ‘Create Meaningful Stuff’.

“As designers, we need both sides of our brain to create meaningful products: creativity to envision the future and a structured approach to turn ideas into profitable products and services.”

Niks zo interessant als luistervinken hoe anderen dat doen, dingen maken. In ‘Create Meaningful Stuff’ laten de heren achter Studio Peter Van Riet je niet alleen meekijken in hun creatieve keuken, ze delen meteen hun hele roadmap. Met praktische tips als ‘verband al je post-its’ (luisteraars van de podcast weten al dat Peter daar geen fan van is) tot manieren om je moeder te overtuigen dat je als designer wel aan werk kan geraken. Daarnaast overlopen ze dus stap voor stap hoe ze tot een design komen: van het krijgen van een beeld van hoe de toekomst waarin je ontwerp zal moeten werken eruit zal zien tot het ontwerpen van de ervaring rond je product.

“Experience tells us that there are reasons why certain products succeed and certain products don’t. This is why you should ask these two very important questions: are we addressing a relevant problem and is our solution valuable enough?”

Hoewel het boek toegespitst is op design is het zeker ook interessant voor mensen die op een andere manier met creativiteit bezig zijn.