In de derde aflevering van SPRK praatten we met Winnie en Katrien van Biolabo Reagent over het belang van het hebben van een creatieve familie. In de aflevering verdedigden ze al met hart en ziel waarom biologie niet de saaie materie is die je kent vanuit de middelbare school, omdat het bij hen in het labo tot leven komt door samenwerkingen met mensen van heel verschillende achtergronden. En ook hun inspiratietip heeft daar iets mee te maken.

Winnie: “Ik haal altijd veel inspiratie uit naïeve vragen. Omdat wij veel gemakkelijker te benaderen zijn dan een labo bij een groot bedrijf of een universiteit mailen mensen ons vaak met hun grote of kleine vragen over biologie. Soms weten de schrijvers van die vragen niks van biologie af. Daardoor bekijken ze de zaken vaak totaal anders dan iemand die er dagelijks mee bezig is.” En als je niemand in de buurt hebt die je over jouw vakgebied een ongelooflijk naïeve vraag kan stellen, probeer er dan zelf eens naar te kijken met de ogen van een totale leek.