Hulp vragen voor je creatieve project, het is niet altijd makkelijk maar bij momenten wel noodzakelijk. In de vierde aflevering van SPRK vertelde mode-ontwerpster Ilke Cop hoe zij dat aanpakt. We vroegen haar ook naar een inspiratietip. En inspiratie zit bij haar soms in onverwachte hoeken.

Ilke: “Ik hou heel erg van sciencefiction en mijn volgende zomercollectie is daar ook op gebaseerd. Ik zou iedereen aanraden om de Alien-reeks nog eens opnieuw te bekijken. Niet alle films zijn even goed, maar ze zitten wel vol fantasie en zijn heel visueel. Qua materialen en kleuren kan ik daar altijd wel wat mee voor het ontwerpen van mijn collecties.”

Ilke heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en haalt ook vaak inspiratie uit klassieke kunst, zoals de schilderijen van Bosch. Maar ze breekt een lans voor een brede waaier aan inspiratiebronnen: “Er zijn veel verschillende dingen die me inspireren. Dat kan hoge en lage kunst zijn. Zolang het me maar iets doet. En dat gebeurt evengoed met een klassiek schilderij als met een sciencefiction-werk.”