Hulp vragen voor je creatieve project, het is niet altijd makkelijk maar bij momenten wel noodzakelijk. In de vierde aflevering van SPRK vertelde designer Musketon hoe hij dat aanpakt. We vroegen hem ook naar een inspiratietip. “Mensen denken altijd dat ik zo’n heel spannend leven heb en constant de nieuwste cd’s en boeken check en daar inspiratie uit haal, maar in feite zit ik gewoon de hele dag achter mijn computer te tekenen.”

In plaats van een concrete tip voor een boek, film of muziek die je moet checken, geeft Musketon het advies om je eens goed te vervelen. “En dan ook gewoon echt niks doen en ontspannen. Ik vind dat soms moeilijk.” Maar eigenlijk wil hij liever geen tips geven: “Je moet gewoon je eigen buikgevoel volgen. Dat is denk ik het belangrijkste dat ik in die acht jaar als ontwerper geleerd heb. Zelfs al ben je bijvoorbeeld muzikant en je hebt maar één fan, als je zelf blij wordt van wat je doet is het allemaal zo duidelijk wat je moet doen, dan heb je geen tips meer nodig.”