SPRK’s boekentip #4: Tribes – Seth Godin

In de vierde aflevering van SPRK hoorde je al dat een idee zelden tot bloei komt wanneer je er in je eentje op je kamer zit. Sterker nog, veel creatievelingen vragen regelmatig om hulp en feedback aan een netwerk om hen heen. De Amerikaanse ondernemer en marketeer Seth Godin heeft een heel boek gewijd aan het ontstaan en de werking van dit soort creatieve netwerken: ‘Tribes’.

“A tribe is a group of people connected to one another, connected to a leader, and connected to an idea. For millions of years, human beings have been part of one tribe or another. A group needs only two things to be a tribe: a shared interest and a way to communicate.”

Het vinden van je ‘tribe’ of creatieve familie is iets fantastisch. Ineens ben je omringd door mensen met dezelfde passie of vreemde trekjes als jij. Door het internet is het tegenwoordig zelfs makkelijker dan ooit om zo’n familie te vinden.

https://embed.ted.com/talks/seth_godin_on_the_tribes_we_lead
Alvast een voorsmaakje van het boek? Bekijk hier de TEDtalk van Seth Godin.

“The secret of leadership is simple: Do what you believe in. Paint a picture of the future. Go there. People will follow.”

Als je niet alleen deel wil uitmaken van zo’n familie, maar ook de leider wil worden, dan heeft Godin in dit boek een aantal tips voor jou, samen met verhalen van een aantal ‘clanhoofden’ die je voorgingen.