In aflevering 5 van SPRK ontdekken we hoe je soms helemaal opnieuw creatief kan zijn door het werk dat je al een tijd doet anders aan te pakken. Karen Keygnaert was lang de enige Vlaamse vrouwelijke chef met een ster, maar gaf die op om helemaal opnieuw te beginnen met een simpeler, toegankelijker eetconcept. Omdat eten sowieso aan de basis staat van alles wat ze doet, hoeft het niet te verwonderen dat haar tip iets met eten te maken heeft.

Als je de gelukkige bezitter bent van een netflix-account en een frigo vol lekkere snacks, haal dan snel iets om te knabbelen en begin aan de drie seizoenen tellende serie ‘chef’s table’. Elke aflevering ontdek je een internationale sterrenchef en hoor je het verhaal van hoe hij of zij de top heeft bereikt, geserveerd met meer foodporn dan je ooit op instagram zal vinden.

Karen: “Ik vind het heel inspirerend omdat het een andere kijk geeft op wat een chef is. Je krijgt hun hele verhaal en zo kom je bijvoorbeeld ook te weten dat Massimo Bottura (Italiaanse sterrenchef) in het begin ook zwarte sneeuw heeft gezien. Die is niet plots een chef met drie sterren en de beste van de wereld geworden, hij heeft ook moeten ploeteren. Da’s heel herkenbaar.”