Soms zorgt een nieuw inzicht ervoor dat je je onderneming of creatieve project helemaal anders gaat aanpakken. Het overkwam Vincent Verschooris. In aflevering 5 van SPRK vertelt de ondernemer hoe hij zijn succesvolle chocoladebars Quetzal opgaf om te beginnen met een nieuw en duurzamer concept rond chocolade.

Wie de podcast beluisterde weet al dat Vincent steeds meer ontdekte over chocolade en zo tot een drastische beslissing voor zijn onderneming kwam. Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat hij als inspiratietip een regisseur kiest met een veellagig en niet zo simpel oeuvre: Andrei Tarkovsky.

“Vincent: Tarkovsky was een Russische regisseur met films waarin je steeds nieuwe lagen ontdekt, een beetje zoals met een ui of een chocoladeboon. Oké, ze zijn een beetje traag en ongetwijfeld niet voor iedereen weggelegd, maar mijn hebben ze altijd geïnspireerd om verder te kijken dan wat je denkt te zien.”