SPRK’s boekentip #6: Steal Like an Artist – Austin Kleon

Op zoek naar jouw grote originele idee dat de wereld gaat veranderen? De Amerikaanse schrijver en tekenaar Austin Kleon doorprikt dat plan meteen door te stellen dat originele ideeën niet bestaan; elk idee komt ergens vandaan en is gebaseerd op een ander idee.

“If you ever find that you’re the most talented person in the room, you need to find another room.”

Aan de hand van tien tips legt hij uit hoe creativiteit voor hem werkt en verlost je in een klap van het juk van de hele tijd origineel te moeten zijn. Het boek staat vol goede reminders over rookgordijnen die we optrekken voor onszelf wanneer we iets aan het maken zijn. Reminders, omdat het allemaal zaken zijn die je al wel eens gehoord hebt.

Geen tijd om het boek vandaag te lezen? Beluister hier de TEDtalk van Austin Kleon over zijn boek.

“You don’t want to look like your heroes, you want to see like your heroes.”

Maar de leuke vormgeving zorgt ervoor dat je een heel boekje met inspirerende pinterest-quotes kan doorbladeren. Een boekje dat bovendien vol staat met heel herkenbare zaken die iedereen die ooit iets gemaakt heeft wel herkent.