In de zevende aflevering van SPRK ontdekten we dat regisseuses Kaat Beels en Nathalie Basteyns het meestal wel eens zijn wanneer ze samen op de set staan. Maar als twee cinefielen was het toch niet eenvoudig om een film naar voor te schuiven als inspiratietip. Uiteindelijk werd het Noctural Animals.

In deze thriller van mode-ontwerper en regisseur Tom Ford lopen krijgt een eigenares van een kunstgalerij een manuscript te lezen van een duister boek dat haar ex-man voor haar schreef. Nathalie: “Het is een heel heftige maar heel esthetische film met mooie muziek. Deze had ik echt zelf willen maken. Alles kwam gewoon samen: goede acteurs, goed verhaal,…”

Ook Kaat is enthousiast: “De combinatie van een gelaagde vertelling in een heel estische wereld is heel beklijvend. Je blijft op het puntje van je stoel zitten. Het is perfect gefilmd; de perfecte combinatie van emoties en vakmanschap.”