De zoektocht naar een creatieve soulmate bracht de dames van Stavros Sisters niet heel ver van huis. De vrouwen achter dit juwelenmerk zijn immers drie zussen. In aflevering zeven van SPRK vertelden ze al hoe zij elkaar vonden als creatieve soulmates. En ook hoe ze veel inspiratie halen uit hun eigen verhaal, waarin hun Griekse en hun Antwerpse roots samenkomen.

“Natuurlijk is het niet makkelijk om jezelf bloot te geven, maar je raakt zo wel aan je eigen essentie en blijft dicht bij wie je zelf bent.”

Het verbaast dan ook niet dat ze geen boek of film hebben als inspiratietip, maar dat ze aanraden om eens goed naar de eigen verhaal en geschiedenis te kijken.Trissia: “Als je te hard gaat kijken naar iets anders dan ga je je inspiratiebronnen kopiëren. Onze tip zou zijn om vooral eens op zoek te gaan naar je eigen verhaal, je eigen geschiedenis en achtergrond. Natuurlijk is het niet makkelijk om jezelf op die manier bloot te geven, maar je raakt zo wel aan je eigen essentie en blijft dicht bij wie je zelf bent.”

Bij Stavros Sisters haalden ze bijvoorbeeld veel inspiratie uit hun Griekse roots. Hannah: “Onze grootmoeder uit Griekenland kocht bijvoorbeeld vaak juwelen en was daar veel mee bezig. Toen we het merk startten dachten we vaak terug aan haar en de gesprekken die we met haar hadden over juwelen. Daar hebben we veel inspiratie uit gehaald. Zaken die soms evident lijken kunnen vaak de grootste inspiratiebronnen zijn.”