Soms koop je een boek alleen omdat het er zo leuk uitziet en je sowieso fijn is om te lezen terwijl je op het toilet zit. Het leuke aan ‘Change Your Mind’ van de Britse auteur Rod Judkins is dat het naast deze kwaliteiten ook een leuk boekje vol creatieve inspiratie is.

“The creative mind seeks chance and accident while everyone else seeks control and order.”

Judkins gaat het idee te lijf dat creativiteit iets is waar je mee geboren wordt en wat je dus hebt of niet. Aan de hand van verhalen van creatievelingen uit alle tijden geeft hij 57 (!) tips die bewijzen dat iedereen creatief kan zijn.

Researchers have proved that the more creative a person is, the more visually they think. They visualise ideas. They form mental pictures of their subject or problem. This enables them to see their idea.

In dit boek blader je van voor de hand liggende zaken als: ‘als je een idee hebt moet je er vooral aan beginnen’ tot het minder evidente ‘wees onredelijk’ en leer je in een klap nog iets bij over hoe grote makers het voor elkaar kregen.