In de achtste aflevering van SPRK spraken we met choreograaf, danser, ondernemer en allround creative Youssef El Kaouakibi over mentorschap en hoe zijn zus Sihame hem hielp in de eerste stappen van zijn carrière. Maar als er een ding op zijn visitekaartje zou moeten staan, is het toch wel: dromer. Iets wat ook terugkomt in zijn inspiratietip.

Youssef: “Het boek ‘de Alchemist’ van Paulo Coelo is een boek dat gaat over een jongen die zijn dromen volgt.” In het boek vertrekt de herdersjongen Santiago na een droom op een waanzinnige en gevaarlijke reis. “Hij komt van nergens maar hij heeft toch de ballen om zijn hart te volgen. Ik identificeer mezelf er ook wel een beetje mee. Want de schat die het hij uiteindelijk vindt is niet wat hij verwacht te vinden, maar het is iets van veel grotere waarde dan goud. Ik ben ook wel zo. Ik ga niet achter geld aan, ik wil mensen in mijn portefeuille, door hen te inspireren om ook hun dromen na te jagen.” En als je dan toch even wat rust nodig hebt van al dat najagen van je dromen, kan je een kleine maar inspirerende pauze nemen voor het lezen van ‘de Alchemist’.