In de negende aflevering van SPRK vertelt interieurarchitecte en meubel- en mode ontwerpster Anouk Taeymans waarom ze ervan houdt om heel veel verschillende projecten te combineren. En ondanks al deze projecten heeft ze ook nog tijd om te lezen. Haar leestip heeft ook wel iets te maken met haar achtergrond in de wereld van de architectuur.

Anouk: “Ik zou het boek ‘Architecture of Happiness’ van Alain de Botton aanraden. Ik vind dat echt een machtig boek, waarin hij beschrijft wat voor effect je omgeving heeft op wie je bent en wie je wil zijn. Hoe je gelukkig kan worden door architectuur of interieur.”


Filosoof Alain de Botton vertelt over het perfecte huis.

Anouk merkt het zelf ook in haar dagelijkse leven. Ze vertelt dat ze recent verhuisd is en dat haar nieuwe woning veel leger en rustiger is, waardoor ze zelf ook meer rust vindt. Ik ben vooral onder de indruk dat haar interieur er piekfijn uitziet terwijl ze er nog maar drie weken woont. Daaraan zie je vermoedelijk dat je met een interieurarchitect te maken hebt. “Mensen onderschatten vaak het effect van hun omgeving op hun gedrag. Door bepaalde ingrepen in je interieur kan je bepaalde kanten van jezelf meer of minder naar boven laten komen. Dit boek vertelt daar op een heel boeiende manier over.”