Elke creatieveling heeft zijn onzekerheden en angst om te falen, en in de tiende aflevering van SPRK vertelt impro-actrice, schrijfster en columniste Katrijn Van Bouwel wat haar manieren zijn om daarmee om te gaan. En ze geeft ook nog een heel actieve inspiratietip mee.

 

Katrijn: “Wat ik altijd leuk vind om te doen is om een kunstboek uit de kast te trekken en bij een willekeurig kunstwerk te fantaseren wat er daarvoor of daarna zou gebeuren. Het leukste is als je het met een paar mensen kan doen. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is een verhaal.”

 

Wanneer we opmerken dat je dat toch best niet met een Mondriaan doet, lacht ze: “Dat is natuurlijk erg next level. Deze oefening werkt inderdaad het beste met figuratieve kunst. Werken uit het Belgisch symbolisme vind ik bijvoorbeeld erg fijn om rond te fantaseren.”