Om de eerste reeks van SPRK op een gerustellende noot te eindigen, verzamelden we in de tiende aflevering enkele tips rond falen. Je hoord er onder andere het verhaal van Samira Saleh, die ondanks haar grote faalangst op een dag naar een open mic trok. Die avond was het begin van een carrière als spoken word-artieste.

 

Samira: “Als ik daar niet naartoe was gegaan had ik alle mooie dingen en mensen die mijn creatieve carrière mogelijk maakten nooit leren kennen. Mijn tip is dan ook om regelmatig naar evenementen te gaan. Liefst iets wat een beetje uit je comfortzone ligt. Er worden in Brussel en Antwerpen bijvoorbeeld veel open mics georganiseerd. Ik neem mijn vrienden er graag mee naartoe. Veel van mijn vrienden uit Mechelen kenden dat niet en dan is het leuk om hen eens iets totaal nieuws te doen leren kennen.”