“If you want to succeed in life or business, this book is a must.” Oke, boeken met dit soort teksten op de achterflap maken me altijd een beetje zenuwachtig. Maar als je een snelle motivatieboost nodig hebt om verder te gaan met je creatieve project is het boek “Kunnen is zilver, willen is goud” van reclameman Paul Arden wel aan te raden. Het is een soort geschreven mueslireep voor als je even in een creatief dipje zit.

“If you can’t solve a problem, it’s because you’re playing by the rules”

Op een leuk vormgegeven en humoristische manier legt Arden uit waarom het niet erg is om te falen, hoe je kan focussen op het positieve en wat dat nu precies betekent ‘creatief zijn’.

“Don’t be afraid of silly ideas.”

Arden is een businessman en dat merk je aan het boek. veel van de hoofdstukken en tips gaan over werken met klanten en geld verdienen met je creatieve ideeën. Als dat niet van toepassing is voor jou is het boek misschien minder interessant, maar kan je hopelijk nog altijd genieten van de mooie vormgeving.